Grzybek tybetański – cudowny lek?

W poszukiwaniu zdrowia jesteśmy skłonni eksperymentować z różnymi środkami i metodami. Rynek dostarcza nam wielu rozwiązań. Często oparte są na starych sposobach. Jak grzybek tybetański.

Mimo nazwy, grzybek tybetański wywodzi się z Kaukazu. Do Polski trafił całkiem niedawno. Podobno za sprawą pewnego profesora, który podczas pobytu w Indiach zachorował na raka. Wyleczył go tybetański mnich kuracją opartą na grzybku tybetańskim. Trwała ona około miesiąca i opierała się na podawaniu mu mlecznego napoju otrzymywanego dzięki cudownej roślinie.

Grzybek tybetański wydaje się być idealnym składnikiem cudownej diety. Jego działanie jest wszechstronne:

  • Reguluje przemianę materii
  • Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, choroby wątroby, trzustki i śledziony, choroby nerek i przewodu moczowego, wszystkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
  • Rozpuszcza kamienie żółciowe
  • Wytwarza antybiotyki i usuwa wszystkie stany zapalne
  • Obniża oraz reguluje ciśnienie krwi
  • Hamuje proces starzenia się
  • Rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych i żyłach