A może bar sałatkowy?

Organizując własną firmę, warto dokładnie określić jej profil. Trzeba zorientować się, jaki kierunek w biznesie ma przyszłość, a nie będzie się cieszyć tylko chwilowym zainteresowaniem.

Pojawiające się jak grzyby po deszczu w całej Polsce bary ze zdrową żywnością są wyjątkowo trafionym pomysłem. W dobie kultu ciała i „mody na zdrowie” takie lokale są doskonałą alternatywą dla wszelkiego rodzaju fast foodów. Najlepszym przykładem jest sukces na polskim rynku gastronomicznym sieci restauracji wegetariańskich Green Way. Mimo że serwuje się tam wyłącznie potrawy bezmięsne, klienci, żeby kupić sobie obiad muszą czekać nieraz w gigantycznych kolejkach. Świadczy to o dużym zapotrzebowaniu na tego rodzaju restauracje.

Szczególnie popularne są one w większych miastach, w których ludzie są bardziej zabiegani. Lokal najlepiej otworzyć blisko biurowców i stworzyć możliwość dostawy na telefon. Poza tym, decydując się na np. bar sałatkowy, należy pamiętać, by klienci mieli z czego wybierać. Menu musi być różnorodne!